Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας

Την κλιμάκωση των διώξεων κατά των κομμουνιστών της Τουρκίας, που πρωτοστατούν στο κίνημα κατά του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του Ρ.Τ. Ερντογάν και της τουρκικής αστικής τάξης, σηματοδοτεί η επίθεση του Τούρκου προέδρου. 
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση  του κόμματός του στην Τραπεζούντα επιτέθηκε και κατά των μελών της Κομουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, με αφορμή μια κινητοποίηση κατά του πολέμου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου του Βοσπόρου (Μπογκάζιτσι) στην Κωνσταντινούπολη.
Η κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε όταν μέλη της νεολαίας του AKP στο πανεπιστήμιο, πανηγύριζαν για την κατάληψη της Αφρίν στη Συρία και μοίραζαν λουκούμια για «την νίκη των τουρκικών στρατευμάτων». Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμουνιστών που άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται».
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση χαρακτήρισε του νέους κομμουνιστές, «προδότες» και «τρομοκράτες», τονίζοντας, ότι «Σχετικά με αυτούς τους τρομοκράτες νέους, κάνουμε κάθε είδους εργασία και αφού εντοπισθούν μέσα από τις περιγραφές, σε αυτούς δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανατρέφει νεολαία τρομοκρατών!».
Παράλληλα, απείλησε και τους καθηγητές, λέγοντας «Μόλις διαπιστώσουμε αυτούς που έχουν σχέσεις με αυτούς τους φοιτητές θα πράξουμε και για κείνους τα δέοντα».
Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο - 7 συλλήψεις
 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στις 05.00 το πρωί της Κυριακής στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, συλλαμβάνοντας τρεις φοιτητές.
Μέχρι το μεσημέρι η πανεπιστημιούπολη αστυνομοκρατούνταν, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνες στους κοιτώνες, την βιβλιοθήκη και όλα τα κτίρια.
Όπως δήλωσε  ο δικηγόρος Ιναγιέτ Ακσού, τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλληφθεί άλλοι τέσσερις φοιτητές του ίδιου πανεπιστημίου
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Sol Haber)